Kreischer Kornélia

1942-ben születtem Ungváron. Tanulmányaimat Szerencsen, tanárképzőt Egerben és Szegeden végeztem. Számítástechnikai szakképesítést a SZÁMALK-nál és a PM-ben szereztem.1968-ig matematikatanárként, 1998-ig a Volán Elektronika Számítástechnikai Intézetben rendszerszervezőként dolgoztam.
Gyermekkortól írogatok, első versem 1953-ból datálódik. Az írás nálam kényszer. 18 éves koromig 5 iskolai füzetet írtam tele kb. 500 db versikével, versfordításokkal. Magyartanárom, Hajagos Laci bácsi biztatott, „Kornélia: mindig írja le a kikívánkozó gondolatait” A magyarórák első perceiben felolvashattam versikéimet. Gimnáziumi igazgatónőm egyik szerelmes versikém után azt mondta: Kornélia, vörös zászlóról írjon a Holdon, ne ömlengjen. Ekkortól nem mutattam senkinek. A gondolataimat továbbra is leírtam. Iskolai füzeteim, olvasott könyvek hátlapjain, papírdarabkákon találhatók meg, nem gyűjtöttem össze. Nem volt célom a leírtakkal. Impressziókat, érzéseket vetettem papírra, mikor telített voltam, és túlcsordult a pohár. Írásaimat nem verseknek nevezem, hanem gondolatoknak, szösszeneteknek, bár itt-ott rímesek, ritmusosak. Témáim az emberi sorsok, a természet, a szerelem, és bármi, ami mélyebb érzelmet vált ki.
2009 őszén egy volt kolléganőm a Fényes Tollazat irodalmi körbe hívott meg, ahol kedves gesztusként felolvasta egy 1971- ben írt, valahogy hozzá került versemet. (Féltékenység c.) Ekkor találkoztam Kanizsa József költővel és Dedik János író urakkal, az ő rábeszélésükre kezdtem el írásaim összeszedését, számítógépre vitelét, és tervezem kiadását a 70. születésnapomra. Családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek szeretném megmutatni ezt az oldalamat.
2009 őszétől folyamatosan látogatom Budapest és környéke irodalmi köreit, legtöbbjének tagja vagyok.
(Krúdy Kör, Zila Kávéház, Élhető Világ Kör, Érdi Irka Kör, Budapesti Irka Kör, Csepeli Irodalmi Kör, TAMA Irodalmi Kör, Haiku Klub, Holdudvar, Művészetbarátok Egyesülete, Rímkovácsok). Az összejöveteleken az Oriental Hotel és a Harmónia Étterem havi tárlatmegnyitásain saját művek felolvasásával is részt veszek.
Publikálok az Internetes Poet.hu valamint a Napkorong.hu weblapokon.
2010-ben a Kláris, 2011-ben a Kláris, a Poly-Art, a Tűzőrzők, antológiákban, a Napkút haikukiadványban jelentem meg.
2011 májusában önálló estem volt a Zila Kávéházban.
2011-ben az érdi irodalmi pályázaton nívódíjat kaptam Helyzetkép c. versemért. 2012-ben a Tavaszi zsongás c. antológiában és a Napút haikukiadványában.
Publikálok az irodalmi körök lapjaiban: Kláris, Érdi Irka, Rímkovácsok, Alföldi Tollforgatók, Újjászületés.