Kimmel István

ny. kormánytisztviselő,
minisztériumi vezető-főtanácsos
Tamási, 1950. február 28.

Nem messze Illyés Gyula Rácegrespusztájától, a Regölyhöz tartozó Bogaraspusztán éltek cselédőseim. Első generációs értelmiségiként a tamási Béri Balogh Ádám Gimnáziumban érettségiztem, majd 1969-ben termelőszövetkezeti parasztgyerekként kerültem a gödöllői agráregyetemre. Elvégzése után 20 évig a tejiparban dolgoztam vezető beosztásokban. Nyugdíjazásomig a Földművelésügyi Minisztériumban a privatizációval, majd az állami vagyon kezelésével és vagyongazdálkodással foglalkoztam.
Negyvenöt éves koromtól kezdtem a szakmai újságírást, 21 éve vagyok a Magyar Szakújságírók Egyesületének és ma már a MÚOSZ-nak is tagja. Három megjelent könyvem van, és jelenleg négy befejezetlen. Publikációim mezőgazdasági, élelmiszeripari és környezetvédelmi témákban jelennek meg.
Az édes anyanyelvet, a magyart ajándékba kaptam, hogy azt mindig gyakorolva és művelve alakítsam önmagamat és körülöttem a világot. A szavak szeretete azt jelenti nekem, hogy szókincsem gyarapításával, a hasonló jelentésűek árnyalati és érzelmi különbözőségét keresve tökéletesítsem kifejezőkészségemet. Célom, hogy írásaim kiváltsák az olvasó érdeklődését, ismeretet, felismerést és élményt adjanak.